rondleidingen

Thematische wandelingen, begeleid museumbezoek, exclusieve privé-excursies voor een diepgaand inzicht in kunst, geschiedenis, politiek en dagelijks leven van de Oudheid tot nu.

Al jaren verzorg ik exclusieve wandelingen voor privépersonen of kleine gezelschappen, waarbij doorgaans het massatoerisme en de gebaande paden met zorg worden vermeden. Het betreft hier geen groepswandelingen waar mensen zich op in kunnen schrijven, maar op maat gemaakte excursies voor u en uw gezelschap. Of uw interesse nu uitgaat naar de indrukwekkende resten van de Antieke Wereld, de intimiteit van de middeleeuwse stad of het bruisende Rome van de Barok, uw verblijf zal verrijkt worden door de ervaring en kennis van een gids die achtergronden en geheimen voor u ontsluiert en niet voorbijgaat aan de gastronomische verrassingen van de moderne stad.

Voor meer informatie: andrea.vreede@gmail.com

 1. Borromini

  Francesco Borromini – miskend genie van de Barok en eeuwige rivaal van Gian Lorenzo Bernini. Een bezoek aan de belangrijkste bouwwerken van deze talentvolle architect. Onbekend en onterecht onbemind. Een eyeopener voor de liefhebbers van architectuur.

  lees verder
 2. Caravaggio

  Michelangelo Merisi da Caravaggio - schilder en schelm in het Rome van 1600. Een tocht langs zijn beroemde werken op een wandeling door het historische centrum van Rome, van Senaat tot Piazza del Popolo.

  lees verder
 3. Vaticaanstad

  De ins en outs van de Rooms-Katholieke Kerk. Pausen van vroeger en nu. Van de overdonderende Sint-Pieter en Bernini's monumentale plein tot de rustiger middeleeuwse wijk Borgo Pio. Verhalen over paus Franciscus en zijn revolutionaire hervormingen tegen de achtergrond van de weergaloze kunst van Michelangelo en tijdgenoten.

  lees verder
 4. Historisch Rome

  Een kennismaking met de antieke geschiedenis van Rome, Caput Mundi, hoofdstad van de wereld. Een reis door de tijd die begint op het Capitool en bij het Forum met verhalen over de stichting van de stad, Republiek en Keizertijd. We lopen de periode van keizer Augustus binnen langs het Theater van Marcellus en de Porticus van Octavia. We staan stil bij de rijke geschiedenis van de Romeinse joden, die al vanaf de tweede eeuw v.C. in de Eeuwige Stad wonen. 

  lees verder